Eh betul ker ikut saya ni?

Feb 5, 2012

Mari memasak : Roti Cucur

Salam...

dah lamanyer tak update blog...
kesian kat blog ni...
insyallah akan usaha gak utk memeriahkan blog ni lagi nyer....

so 1st n3 utk 2012 ni....jom masak2...

pernah dengar roti cucur? ni la 1st time buat...bahan2 dan cara buat sama saja mcm kita buat cucur biasa....cuma bahan utamanyer ialah roti..kalau adal ebih roti tu dah tak tau nak buat apa...buat la cucur ni...sedap dimakan panas2..dan boleh cicah dgn sos cili..

ambik resipi dr banyak blog..leh google..(i pun google tau!)...
ada yg letak udang...ikan bilis...daun bawang..nak bg tambah sedap....

bahan2:
roti yg dicarik2
telur
tepung gandum
air
garam

bancuh semua bahan...mcm kita buat cucur biasa...pastu goreng....






selamat makan!

No comments: