Eh betul ker ikut saya ni?

Apr 9, 2009

Chipsmore**

Salam semua kawan2...
sekarang ni payah aku nak access blog ni apatah lagi memegang laptop mcm dulu lagi..dulu leh la kat opis acess web macam2..pastu kalau tak habis gian sambung kat rumah pulak..tp tu dulu la..sejak pindah balik KL kena la block lak semua tu...waktu ni baru la terhengeh2 nak beli laptop baru pulak...pastu pasang angan nak beli kamera dslr la...nak tukar hset screen touch ka...mcm2 la..tp tu la bak kata orang no money no talk..yea adik2...ni pun aku guna sat laptop abg aku..ingat nak tidur awal sbb nak qada tidur bangun awal tgk bola..ni dah ada peluang guna la kan...walaupun keyboard mcm dah berzaman tak pernah guna...keras semacam saja..ish2
banyak benda nak dicerita...banyak kisah nak diluah...tapi aku jenis yg suka pendam..suka sungguh simpan sowang2..jarnag nak bercerita..nak luah kat sini pun terhad saja...hmmm mungkin aku akan teruskan begini..nak buat mcm mana kan...kepercayaan mengatasi keegooan manusia......
baru 4 bulan aku duk KL...mmg la rasa happy skit...dulu kat kampung problem aku cuma satu..makcik tua a.k.a ratu ular tu...bila pindah KL masalah bertambah sekali...yer la duit mesti la,pastu kita menumpang rumah org...masalah kena bangun awal giler nak p opis...kerja yg bertimbun..dan macam2 la...tp dah tua kan life must go on...mana2 pun ada masalah tersendiri so hadapilah dengan senyuman..(walaupun dalam hati terasa pahit habiaq)
bila balik KL kerja aku pun lain skit la...byk juga yg 1st time aku alami..antaranya p oversea..hehe pastu p tgk F1..wahhh tu yg paling best...ada la jugak byk gambo ambik tp sbb pakai kamera compak so paham2 ajer la nyer...ada la terlekat satu gambar aku posing belakang kereta ferrari dr tmpt grandstand aku...waktu kereta depa semua benti sbb hujan..comel lak aku waktu tu..hehe..kira mmg boleh pekak la jugak dengar bunyi enjin kereta f1 tu...kuat betul patut sgt la beli tutup telinga tu walaupun 10 inggit....
pastu aku ada gak masuk pertandingan bowling antara divisyen kat berjaya times square...aku ni nak kata pro jauh sekali la...amatur pun ntah la ye ke tak...tp main 4 game,game ke 4 baru aku buat strike 4 kali...score last game tu 123...alahai mcm budak2 main kan..tp best la main dgn kawan2....erk ada sapa2 nak lawan blowling dgn aku tak....hehe
and then...sapa2 yg tau ayah aku ada masuk ICU sbb ada skit masalah jantung..aku waktu tu kat KL and then petang balik dr opis kakak aku bgtau ayah tak sedar diri...aduhhh menitis gak air mata dlm lrt tu....seram sejuk aku...mlm tu gak aku balik dgn abg,kakak ipar dan 3 anak sedara aku..depa tu pulak baru sampai dr kampung pagi tu..mlm tu kena balik pulak..aku mmg nekad nak balik gak time tu sbb ni la 1st time ayah aku tak sedar diri sampai kena panggil ambulans ke rumah...dlm perjalanan balik ke KL jgn kata la bab teriak tu...harus la merah sembam tu semua...dan dlm hati aku kata..yg aku tak bersedia lagi menerima apa yg buruk..aku belum bersedia.......................
pagi esok kami semua ke hospital dan ayah pun sedar tp kena tahan lagi kat CCU...3 hari gak kat sana..3 hari la aku kat kampung..pagi ke petang di sana tgk ayah..gilir2 kami semua berjaga...bila last day aku nak balik baru la ayah dikeluarkan dr CCU tu pun sbb dia desak sgt nak keluar sbb boring...masuk la ke wad biasa...dan aku balik ke KL dgn berat hati..berat hati yg amat2 sangat...dan sekarang ni mcm separuh nyawa meronta nak balik ke kampung....asal nak balik pulak ada kerja lak nak kena settle waktu wkend aduh....apa2 pun harap la time mempelam harumanis aku wajib dan harus ada dikampung.....
ok la...setakat ni aku cter....keyboad mcm span 10 hari kena peram dgn air...susah nak tekan lama2...so aku sambung lagila kalau kesempatan mengunakan laptop...
utk kawan2 yg wish kesihatan ayah aku...aku ucapkan terima kasih banyak2...utk ultra yg dtg ke hospital utk melawat ayah aku..pun aku ucapkan terimakasih...hanya tuhan yang boleh membalas jasa anda semua.....Amin......
~peace~

5 comments:

mama_Lieya said...

lama yerk cin tak berblog...

so ayah cemana sekarang??

dah ok sket ker??

mama tau ayah cin masuk ccu

... yg bagitau

so bila tgk cin lama tak der kat

blog risau kot jadi ape2

semoga semuanya selamat..

13may said...

panjangnya entri nih...

cam lepas geram saja :D

MsCinderella said...

mama~ayah mcm tu gakla...sakit org tua kan...dah jauhan ni susah skit nak monitor ayah mcm dulu..risau gak la..apa2pun tg for wish..aha la skrg ni susah nak berblog dah,kat opis blog kena block pastu kat rumah payah nak guna laptop share2 ni..huhu

maymay~mmg la...aku nak lepas gian...thanks sbb sudi jenguk lagi blog akunyer yg tak pemes mcm blog hang tu :P

cHoMeL'z said...

Sabaq na cin.. Hidup kt KL ni mmg banyak dugaan... Org KL pn x larat nk dok KL nih...

MsCinderella said...

Chomelz~tq na..bila nak jumpa2 ni....hehe