Eh betul ker ikut saya ni?

May 17, 2009

Hafiz~I Believe I Can Fly...

Semalam...
Malaysia masuk semi final Badminton Piala Sudirman...tp kalah 3-0.Yg paling frust aku tgk Datuk Chong Wei lawan dgn Lin Dan...alahai tau la Lin Dan tu mmg terer main tp ko sbg pemain no 1 dunia takkan la nak menyerah kalah sentiasa saja dgn dia. Lin Dan ni mmg badi betul la dgn Chong Wei. Kalah pun kalah mudah saja...tak ada fighth langsung kalau jumpa Lin Dan. Harap dia jadi jaguh kampung saja la kalau Chong Wei ni. Mcm mana yg leh jd pemain no 1 dunia pun takrak tau la...Harap la ada somthing sweet came from this what we call World No 1 player....

Semalam jugak...
M.United lawan dgn Arsenal dan M.United hanya memerlukan 1 mata saja utk jadi juara EPL. Kalau seri pun dgn ArSENGAL ni harus la dia juara gak.Akhirnya dgn keputusan seri 0-0 semalam, M.United dinobatkan menjadi juara EPL sebanyak 18 kali.Hmm...nak kena tunggu berapa tahun laginyer utk Liverpool menjadi juara nyer,...apapun dpt no kiranya cukup baik,janji tak bg M.United jadi juara EPL dgn mudah.Terketaq lutut gakla M.U nak menang ni kan...ahaks...


Dan semalam jugak..
Apa lagi...Hafiz the cute boy akhirnya jadi juara AF7. Persembahan dia mmg maintain dr 1st konsert sampai akhir. Dia ada potensi selain sikap dia dlm diari yg agak slow profile sebenarnya berjaya selamatkan dia dr jadi bahan yg leh buat org lain cari kesalahan dia. Dan aku rasa dia mmg baik..cute mcm kanak2 tadika. Paling menanah,,menetes air mata ni dgr dia nyanyi lagu I Believe I Can Fly. Kalau nak tgk sila cari kat youtube atau tgk kat facebook aku. Aku ada bubuh link kat situ. (actually tak tahu nak letak yotube kat blog ni)Pastu aku gak suka Akim. Suka kat dia start tgk dia nyanyi Aku Budak Gembala. Suka sgt tgk dia.Mmg transform la budak ni..sampai la dia nyanyi lagu I'm yours.Lagi la menetes air mata ni...huhu. Aku pun bukan undi dgn ayaq liuq saja tau cuma semalam tak dpt nak undi Akim dan Hafiz sbb line phone aku kena block semalam..uwaaaaaa..Tp sempat gak aku undi Hafiz..undi 10 utk konsert ke 8...cayok cayok..

Btw..percayakah anda dgn undi ni..ahaks...tepuk dada tanya selera...hehe


Kalau sapa2 yg layan AF dr dulu dan baca mana2 forum..atau tgk kat chan @15,pasti tau kisah Hafiz ni. Yg dia dianaktririkan oleh pihak produksi dgn bagi lagu mcm apa2 tah yg mana lagu tu tak ada dlm carta top 10 mana2 radio/tv ka,kena marah dgn Cikgu Shafi mcm2la.Pastu kemuncaknya adalah semalam bila org lain mempertikaikan sikap bias Cikgu Ct Hajar dgn Cik Shafi,,tunjuk riak muka yg nan ado bila umum Hafiz yg menang. Ingat tak yg Cikgu Ct Hajar menangis mcm nak hilang anak dlm medan perang bila Airil diumum keluar?OMG..plz la ko tu cikgu jgn la tunjuk bias berbeno. Mcm la anak2 murid yg lain kureng ajor dgn ko..nyanyi tak bagus...tak dgr cakap ko bla bla...Apa c Airil tu mengikut cakap ko sgt ker...nyanyi bagus sgt ker..mana boleh la tunjuk sikap mcm tu...alahai...plz la tukarkan cikgu dua org ni thn depan..nampak sgt bias ni...contohilah principalcikgu aida,cikgu fati yg happy semacam bila tgk persembahan anak murid. Yg cikgu aris tu langsung tak tunjuk reaksi bila tgk persembahan murid. Lagi class kan!


Apa2 pun..bias ke tak...Hafiz dah jadi juara...antara nama yg menjadi Juara...jgn nak pertikaikan budak2 yg setahun jagung ni menyanyi pitching lari ke hutan amazon ker..apa ker...penyanyi yg ada sekarang ni pun lebih kurang sama saja......


C u at AF8...ader adakah af thn depan....????



kredits : Mrmanager.com

3 comments:

dilaOHdila said...

salam CIN
lama aku tak mai sini no
hang pun suka gak ngan hafiz no...dia memang best
patut menang....

hang apa habaq CIN
keepintouch....:-)

Sastri said...

erk... dari af1 sampai sekarang, sas tak penah tengok kat tv... takde astro maaa... baca kat berita je... :)

MsCinderella said...

D~aku sihat saja,nnt tunggu aku beli DSLR baru hang ajaq aku guna no..ehhe

Sas~pasang la satu astro kat rumah tu..hehe