Eh betul ker ikut saya ni?

Sep 7, 2009

My another sweeetheart.................


hehe...ini buah hati terbaru aku...beli kat Perfect Living kat PWTC akhir bulan Ogos lalu..dah nekad dah beli,malas nak pikir apa dah. Ni bila dah beli kamera ni kira lengkapla senarai2 kemahuan aku.Laptop,hset dan kamera dslr baru.....hehe..

dia punya spesifikasi leh rujuk kat sini....http://www.nikon.com.my/productitem.php?pid=1229-ca88cdad9e

harga berpatutan la....dptla 4gb,tripod dan beg....sekarang ni baru nak bertatih guna...mula2 guna p merdeka celebration..menjadi gaknyer kalau bawa kamera ni..semua ingat wartawan...hehe...semangat saja ambik gambo...tapi waktu tu aku tak tau guna shutter sbb tu bila VVIP dan Agong masuk ke bangunan parlimen tu aku tak dpt capture...cuma ada dpt gambo Dato Hishamudin saja....tu pun sbb dia buka tingkap...yg lain berlagak nam mapus kot la nak melambai2 tangan kat budak2 sekolah yg berdiri dr awal pagi waktu bulan puasa tu..apa salahnya tunjuk muka skit...berlagak!

bila beli tu..esoknya aku kena bawa group dari Filipina yg datang utk buat shoot sempena merdeka dan produk2 pelancongan kat Malaysia. Antara yang join group tu dia ni...


Gambo merembesssssssssssss....



Super duper merembesssssssssssssssss....


maintain merembessssssssssssssssssssss

Erk....jgn sentap hokayyyy...aku bila hari nak dekat2 last baru berani nak mintak gambo dgn dia..bila dah mintak ahaks terus engkau pegang tangan atas bahu...maintain macho dlm hati dah dup dap dup dap...hahaha

ni gambo ambik waktu dia org nak balik....Mr Joseph one of the cameraman pelawa ambik gambo dgn dia...apa lagi dia pun...ahaks...siap buat aksi ni lagi..terkedu jap tp dlm hati dup dap dup dap......tp tetap best keke

so bila dah buat aksi tu dgn aku apalagi aku bagi la aksi penumbuk ala2 manja tu...sporting kan dia......

so kalau sapa2 tak kenal dia..dia la Marc Nelson peserta Amazing Race 2 yg masuk sekali dgn team dr Malaysia kakak si Vincde AF1 tu...dia ni dari Filipina warganegara Australia...pengacara rancangan The Duke yg tayang kat AXN tu...kalau nak tau lebih lanjut lagi google la dia nyer...

Mr Marc mmg best...tak la sombong sangat....tp dia problem makan sbb dia tak makan seafood...susah gak dia nak makan..tp dia selalu order keawtiew goreng dgn satay....satay mmg dia makan banyak....yg paling aku tak lupa malam last kita org bersembang kat cafe Hotel Impiana....erk bukan aku dgn dia saja ada lagi 2 org crew...banyak sungguh gelak dan aku sempat mengena dia..dia pun sempat mengena aku...saja tau....tp best...sampai sekarang tak leh lupa la...geng2 crew lain pun sporting...gila2 semua...tak ada masalah banyak aku nak handle dia org....dia org duk sebulan pun aku no hal...

aku tgh tunggu clip vidoe dr crew sana waktu aku hantar dia org balik..mcm2 hal nasib baik tak kena erkkkk.......hehe..biarlah aku sowang yg tau...(motif nak berahsia kan...ahaks)

apa pun aku rindu dia org ini....My Pinoy friends is sooooooooo marvelous!


btw..cute tak budak ni?bakal pegganti Mr Marc kat Filipina lagi 10 thn akn dtg....

3 comments:

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

isk3...k.lin! xbek taw peluk2 dgn mukan muhrim...hahahhahaa

MsCinderella said...

cesss mcm la kak lin stim bla dia peluk mcm tu...boooooooooooo

Opie said...

ms cin...merembes gile tgk si marc...jeles nye dapat peluk2 ngan marc...marc, i luv u..hahhaha