Eh betul ker ikut saya ni?

Aug 14, 2009

Aku rindu....

....nak memasak.....nak cari bahan2...nak pulun tgk blog/fp/web masakan setiap hujung minggu (sila refer pada link 'dari dapur' sebelah kanan blog ni,byk tau blog masak2 aku selalu singgah dulu,cidok resipi tu pun byk kat situ..)...pastu pikir nak masak apa....pastu nak hidang pada family...tgk family makan..tgk depa habiskan makanan...rindu nak ambik gambo masakan pastu letak kat blog....aku rindu semua tuuu....(sila lihat label makan..aku rajin apa masak dulu...huhu)

bila balik duk KL ni payahnyer nak masak balik..nak masak meggi pun rasa mcm payah...tu pun aku duk makan apa yg SIL aku masak..dia mmg rajin masak...sampai anak2 dia pun sihat mcm maksu depa ni hehe...bila aku kata rajin....kalau tgh makan tu anak dia nak telur goreng pun dia leh bangun tolong gorengkan...mmg betul la aku kata dia mmg rajin masak dan anak dia mmg rajin makan...hehe


yer la duk rumah orang...dapur orang..bahan2 pun orang punya..payah la nak masak...nnt kalau aku masak tak makan pulak...tak ikut selera depa...ntah la payah la...kalau kat kampung best saja masak..walau bahan2 tak semewah pasaraya kat KL ni...tapi ada la gak benda yang leh masak....tp sekarangggg...aku tgk dapur saja la.....minggu lepas leh la lepas gian sat sbb aku dok sowang2 kat rumah....depa p cuti2 mesia...aku masak burger dan nasi goreng cina...pues jugak hati aku walau masih lagi ada kekurangan nyer...hmmm..kurang feel nak masak :(

dulu..syok tgk mak dan ayah aku makan..walau depa ni kena berhati2 dlm makan...yer la chese cake..aiskrim..puding manis2 gila tak leh la selalu aku masak...tp ok aper..ada gak aku cuba resipi baru...resipi yang aku tak pernah buat....arghhhh rindunyerrrrr...
bulan puasa ni..1 ramadhan aku balik kampung...dah bgtau kat mak aku..aku nak buat nasi ulam..jangan sapa2 cuba nak curi slot aku nak masak benda lain lak hr tu..ramadhan kedua pun aku dan nak chop..aku nak buat spagetti...tak pun laksa goreng...aku tak kira...aku nak konker masak hari tu..aku nak lepas rindu dan gian nak pegang senduk!

................apa2 pun dah kenyang makan jgn lupa terawih nyer......

4 comments:

Lady of Leisure said...

ms cin, best kan masak, lady pun rajin masak n tempek kat blog.. hehe..

MsCinderella said...

yeah lady..mmg best kan masak..pues hati lagi bila tgk org lain rasa makanan kita...huhu

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

meh arr msk tuk kitew sket...he3! nak gaks try cuba rasa msakan k.lin...hehehe

MsCinderella said...

Mila...doakan sama kak lin cepat dpt rumah baru..leh la masak kat Mila..lagipun Mila mesti letih kan nak masak selalu sbb nak kena pegang bendera kan...heheh