Eh betul ker ikut saya ni?

Nov 25, 2009

2012..






aku baru tgk cter ni semalam...kat Times Square dgn Mila and Nuar...dah book awal tp dpt seat 3 dr screen..erk ok la skit tak la nak dongak sgt..semalam rasanya mcm full house..seat depan saja yg kosong..

bg aku cter ni agak best...dan aku rasa pelakon utama nya bukan John Cusack @ Jonanthan Curtis tetapi lebih kepada Chiwetel Ejiofor @ Andrian Helmsley. Andrian ni mucnul dr awal cerita sampai habis cerita.Dia la yang tahu ttg teori yang dunia akan musnah dalam 2012, menjadi penasihat kepada Presiden USA dan menjadi 'hero' kerana membenarkan ratusan jutawan2 yang teperangkap utk masuk ke kapal setelah ditinggalkan pada saat2 akhir dunia akan berakhir. John Cusack muncul jadi hero di saat2 akhir apabila menyelamatkan kapal yang dinaiki mereka tersekat daripada satu mesin mengerudi. Kapal yang mereka akan naiki tidak boleh memulakan perjalanan selain daripada menutup pintu gerbang yang terperangkap.Waktu tu la John Cusack pergi menyelamatkan keadaan. Bagi aku John Cusack hanya pelengkap cerita, menceritakan view dr pandangan org awam yang tertipu oleh kerajaan yang sudah mengetahui akan bencana ini dari tahun 2009.

Utk cter lebih lanjut...rasanya lebih baik pergi tgk di wayang...sbb cter ini mmg patut ditengok kerana kebijaksanaan pengarah mengunakan teknik komputer yg superb...mmg marveles..dr awal dah suspend...bangunan,jalan raya,kereta apatah lagi manusia ditunjukkan mengalami bencana mcm real...mmg kagum..aku bg 5 bintang utk itu...

Dan aku pulak...mmg mudah mengalir air mata..so bila babak sedih harusla mengalir air mata..paling sedih bila John Cusack dgn family dia,4 org awam dr Tibet dan Tamara (girlfriend Jutawan Rusia) terperangkap dlm bahagian kedap udara yg mengagalkan kapal mereka bergerak...John Cusack p nak menanggalkan benda yg buat pintu gerbang terperangkap..selepas pintu gerbang leh tutup...enjin kapal leh start....Anak laki Cusack yg p tolong Cusack muncul...tp Cusack belum muncul lagi...waktu tu org2 kapal leh tgk (ada cctv) keadaan depa waktu tu...dgr suara anak2 Cusack menangis panggil ayah mereka...wife dia pun panggil....sedih dgr suara Amande Peet waktu ni...mmg real sangat adengan ni...waktu tu semua kemungkinan akan berlaku...tak mustahil kalau Cusack leh mati...penonton leh tertunggu...dan akhirnya........

hehe...kalau ada masa sila layan cerita ini di pawagan...(leh dload dr internet..tp kat rumah kalau ada tv 42 inci ok la nak tgk..yg penting kepuasan nak tgk kan...)


kita layan gambar skit nyer...








Lead actor (for me..) Chiwetel Ejiofor @ Andrian Hemsley














credits : movie.sulekha.com, 2102spplies.com

2 comments:

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

mmg best citer neh sbb kagum dgn teknik2 yg dorg gunakan melalui sistem komputer...pergh! mesia pown xleh cllen lew...

pssttt...i prasan taw k.lin nanges...siap lap2 air mata agik...hehhee...tp mmg betoi sedey...n insaf..

MsCinderella said...

haha mila...mesti la nangis...hati kak lin sensitif tawwww...hahaha