Eh betul ker ikut saya ni?

Nov 28, 2009

Nur Kasih : Part 1

Akhirnya...27/11/2009 berakhir sudah 'mania' Nur Kasih (NK) kat Mesia...aku la termasuk antara jutaan penonton setia NK ni..kalau termiss pun pasti akan melayan balik kat web TV3..mula2 nak manjadi 'mania' ada org tempek kat utube...pastu tv3 kot tak bagi upload kat utube..so lps tu ramai la yg layan kat web tv3...jadi la rating naik kat web tu..tak pa la janji yg terlepas leh tgk balik..tak la ralat sgt kalau termiss pun...

aku mula layan cter ni rasanya di episod kedua atau ketiga...sblm tu aku tak pnah tgk promo kat tv..tiba2 ada tunjuk scene mcm kahwin paksa ant Nur dgn Aidil...dgn iringan lagu yg best dr Yassin..terus aku melekat cter ni...mmg ada adengan kahwin paksa ni..aku lak best klu ada babak ni..syok tgk mcm mana org yg kena paksa kahwin ni jalani hidup depa...tp tu la bkn dgn aidil tp dgn adam.....:)

bg aku drama ni mmg best...sarat dgn mesej keluarga...mesej islam...mesej cinta...mesej kehidupan....konflik keluarga bukan lagi berdasarkan berebut harta...konflik cinta bukan lagi tertulis dgn ayat2 yg jiwang karat yang melarat...tp penuh dgn mesej yg mendalam..mesej agama yang disampaikan terang,jelas dan mudah dipahami..bhs2 pun walau ada bunga2 skit tp tak la mendayu..antaranya aku suka dialog antara ayah dan mak adam/aidil...

"isteri orang ada intan..berlian...isteri abang?"

"isteri abang...ada abang........"

best kan...ayat biasa saja tp ada maksud mendalam kan..?

byk lagi la ayat2 yg best..scene yg best.....gambar2 pun ader...nnt aku akan tempek kat sini lepas mintak kebenaran dr tuan badan...aku punya minat cter sampai jadi ahli kelab remy ishak...friend dgn Tiz dan Remy kat FB..selalu masuk bod forum kat Cari...ringtone pun lagu Nur Kasih..status update kat FB jgn cakap la mesti la cter pasal NK..mula2 tgk benci kat adam....pastu lepas dia ok suka lak kat adam...hehehe..kira dia pandai la menjiwai watak dia...Sara pun sama...mmg jadi kebencian org dgn watak kepochi dia...tp Aidil ttp maintain..dr mula sampai last mmg aku suka dgn watak dia...cukup lembut dan berdiplomasi...kesian dia kan tgk kekasih hati jd adik ipar..pastu leh tau dia tak bahagia lak..lagi la sakit di hati...sebagai anak yg soleh dia tetap terima dugaan..sampai ke akhir adik dia masih lagi nak membalas pengorbanan yg abg aidil buat tu...

apa lagi nak dibincangkan atau diceritakan ttg drama ni..?mmg byk dah org bg pandangan...mmg ramai peminat..arahan Khabir Bhatia ni sentiasa mendapat pujian...dan rasanya payah nak cari drama yang leh ganti kehebatan drama ni..klu ada pun pasti ambik masa yang lama..dgr ura2 lak cte rni akan disambung ke filem...bagus la cuma Khabir kena kekalkan pelakon dia...kalau ditukar bye2 la peminat nak tgk..walaupun semua ni dikatakan pelakon baru, tp tetap tidak mengecewakan...setanding dgn pelakon lama...apatah lagi lakonan Dato Jalaludin, Liza Othman, Sheila Mambo..mmg marveles...thn depan anugerah skrin mesti meletop punya la...

dan lepas ni leh la nak buat aktiviti sampingan di malam jumaat...kalau dulu nak keluar time malam jumaat pun mesti lepas kul 10...ohhh aku akan tetap merindui NK ni....

Aidil..Adam..Nur...

2 comments:

bihanotperfect said...

yes mmg NK drama plg besh yg kite pena tgk!!!!!!!!
ya allah!!!

MsCinderella said...

ttp maintain best kan biha...tak ada drama yg leh lawan drama ni ytk masa yg lama :)