Eh betul ker ikut saya ni?

May 18, 2008

Baru balik ni huhu.........


aku baru balik dr trip p KL,Melaka dan Desaru
penat seh....tp penat berbaloi..hehehe.....

mula2 nak kena p KL saja..
sbb ada seorang yg sengal dlm group aku tu...
dia sorang yg sibuk....tak leh ikut program sampai habis....tp buat keputusan sendiri..
yg lain2 tak tahu lak rancangan dia ni..
aku mmg geram dah....dah la p KL sehari saja..jumaat tu kena masuk opis balik...berbaloi ker?
so bila kat KL kena buat arrangement lain lak...sbb takkan pasal dia sorang yg lain tak leh ikut...
so cakap2 dgn boss aku..dan boss aku leh pulak mood elok time tu...bg depa p sampai habis program....semua pasal minah berlagak bodoh ni..
buang masa driver..buang duit ofis aku..buat susah aku sbb baju aku pack cukup2 utk 2 hari...aduhhhdan paling bengang aku...dah malam launch program tu..leh p sendiri...tak ikut group..dah tu buat alasan bodoh kena masuk p tempat tetamu...sbb p dgn driver menteri...piiirahhhhhcakap pandai lak dgn jumpa dgn boss aku...
mmg mulut org politik betui....

pastu nak balik...call nak check out...mula2 x angkat..pastu bila call kata tgh pack barang...pastu tunggu punya lama sampai semua group dah p dah....tinggal kami semua geng LO saja...call x angkat lagi..tgk2 muncul kat pintu hotel..bila masa yg keluaq aku pun x tau..sejam tunggu dia haram x nmpk muka dia keluaq pun...call lagi lambat kata tgh duk kat pintu lift..ada la 15 minit duk kat pintu lift tu...tgh dok cari nombor kat pintu lift kot..mana2 la kot2 bengap nak tgk nombor..dah turun selamba badak leh habaq kat aku suruh driver balik sendiri...sbb kononnyer ada program dgn Puteri UMNO..ello!..dasar menumpang betui...dah mmg tau saja nak mai KL sbb ada program lain...dah tu menyusahkan..bagi la peluang kat org lain..mcm la pegang jawatan baguih sangat kat puteri umno tu..walhal jd ahli biasa ciput saja..harem betui...dah tu p pulak kat MTC sendiri...dah hang ikut ofis aku mai sini..ikut la itineri yg dah bg....eeee malas aku nak bertekak dgn org mcm ni..aku bukan mcm boss aku suka marah org depan org ramai...kerja aku senang saja..pasni aku black list hang dr program ofis aku..kalau boleh mmg aku akan black list dr program puteri umno hang tu...ingat tak leh buat ker..menyusahkan betul la...last2 ptg sesi dialog dgn menteri langsung x mai...gaya nak jd org kuat menteri..dah tu awat hang tak ikut menteri sampai abis..Senator lain pun leh ikut program sampai abis...apa punya manusia daaaaa....

so trip aku bermula dr KL satu malam..pastu ptg p Melaka...naik Cruise River...dinner dan bermalam di Melaka..pastu pagi tu bertolak p Desaru..lunch kat Tanjung Balau..ptg lepak kat Desaru sempat tgk kekalahan Badminton Piala Thomas Malaysia...(aku tertidur waktu tgk Choon Hang lawan...boring siot..tp segar tgk balik time beregu no dua lawan..) Malam tu dinner kat Desaru..hebat betui makanan dia..pagi tu check out dr hotel p Homestay Felda Semenchu dan lunch kat Kampung Punggai...sempena besday seorang kanak2 comel yang sungguh bertuah ni..hmm...aku nak tempek gambo kat kenduri besday tu mcm takut2 lak...tak per la..simpan dlm kenanngan saja la...nnt tempek kat Forum Cari dah ler..ngeh ngeh ngeh..yg lain2 ok kot...nnt la aku upload...tak pack apa2 lagi ni....

so kesimpulan...program ni pada mulanya mmg tak ada kaitan dgn ofis aku...tp kalau bab berjalan2 ni mmg ada la skit dgn kaitan ...kami semua mcm biasa SYMP....LO dr HQ tak alert pasal timing....LO state saja yg nak kena alert bab2 ni...nak kata buang masa tu...ada la jugak...ada gak yg pengalaman yang leh diambil..contohnya Desaru mmg tak leh dibangunkan sangat...kawasan ni more to Eco-Tourism...utk pelancong berhibur agak payah...kalau nak tarik ramai pelancong mungkin ambik masa yg agak lama...tp kalau dibangunkan jangan sampai korbankan sangat alam sekitar..nnt jd bandar mengalahkan bandar JB lak...lagpun kami sempat tak merasa kenikmatan mandi di Desaru..group aku yg nak p mandi pun tak jd mandi sbb depa kata minyak apa tah...aku lak langsung tak jejak kaki kat pantai...gara2 layan badminton....huhu

sampai KL dlm kul 8..singgah sat Mydin...shopping skit2.....pastu balik Perlis..sampai rumah dlm kul 5 pagi..apa lagi qada tidur la aku pas tu...

kat KL tu..rindu sangat duk KL dulu...suasana kerja aku mmg jauh berbeza dgn suasana kerja aku sekarang ni...sbb tu aku rindu sangat nak dgn KL..ntah la mungkin aku rasa satu masalah aku kat sini lebih berat dgn 4-5 masalah yg aku hadapi waktu aku duk KL...mungkin aku rasa menyesal mintak balik sini walaupun niat aku mintak balik suci sebenarnya...huhu
tp apa boleh buat...keputusan dah dibuat..tak tahan pun dah 2 thn aku kerja dbawah boss aku..mmg banyak kebaikan yg aku dpt bila balik dr sini...yer la kerja kat KL mmg la standard...jumpa org sana sinun..ada mcm2....kampung aku ni apa la yg ada...harap nak berhibur kat aloq setaq saja la..nasib baik dekat..dekat la kan..mcm KL nak p S.Alam dgn traffic jem atau tak jem...sejam lebih jugak jaraknya....kalau sini tak ada traffic jem nyer..smooth saja....jaraknya tetap sejam...so alasan yg kalau lambat bila duk sini yg langsung tak leh dipakai ialah Traffic Jem!

ok la..setakat ini saja...nnt kalau rajin aku upload gambo waktu kat sana nnt......
adiosss...sambung tido......!

8 comments:

absy said...

asyik gaduh jer... (^_^)

MsCin said...

sapa gaduh lak...memandai saja tuduh org ni....sabo saja la..kang nak kena sekeh ni....

absy said...

nak kuih sekeh...(^_^)

MsCinderella said...

nnt org pos...tahan 3 bulan..sesuai diletakkan di tempat beku selepas buka....ditanggung halal....ngeh ngeh ngeh

13may said...

kalau nak alasan kalau datang lambat ke tempat keja...buleh hubungi saya...hehhe hehhe

MsCinderella said...

May...leh saja,nnt kami calling2 na....hehe

absy said...

ok...kita tunggu pos kuih tu..mesti sedap mcm biskut hari tu kan :P

MsCinderella said...

kuih free..mmg la sedap..:P