Eh betul ker ikut saya ni?

Dec 11, 2008

ZOOM! @ Perlis

Minggu lepas aku,boss dan budak praktikal iring Maria Tunku Sabri sebagai pengacara and krew buat shoot kat Perlis utk kempen pengiklanan zoom. Best gak la and Maria ni tak la sombong sangat....peramah lagi.Mulut dia mmg kepoh skit tp dia mmg pandai melawak...One thing yg aku perasan pasal dia,bila dia minum gaya dia mcm kat rancangan Jalan-jalan cari makan. Dengan tangan pegang straw dgn tangan satu lagi pegang gelas, mmg lawak dan cute sangat...hehe

Utk rancangan ni, depa cuma shoot kat Taman Negeri,Gua Kelam 2,Ladang Anggur,Rimba (Taman Herba) dan Gerai Ikan Bakar kat Laman Brasmana, Kuala Perlis. Rancangan ni cuma tunjuk 2 minit saja. Waktu tayangan kat tv3 sebelum buletin tengahari dan selepas buletin utama versi Bhs Melayu. Pastu kat 8tv sebelum berita mandarin kul 8 tu versi Inggeris. Minggu lepas depa tunjuk kat Perak kat tv tu. Minggu ni Perlis,mungkin minggu depan tunjuk yg depa shoot kat Kedah pulak. So sapa yg suka cuti2 ni 5tgk la rancangan ni nyer..mana la tau ada tempat2 yg menarik dlm Mesia yg korang berminat nak melawat.

Pastu ada la pulak muka aku masuk kat tv...Kira boss aku dan budak praktikal tu, Siti pun kena tempias gak la masuk kat tv tu..So kalau korang perasan ada pompuan pakai baju kuning tu..yg tak comel tu...aku la tu...hehe..bukannya ada apa2 pun sgt jd watak tempelan saja.....biasa saja :P

Tapi bg aku ni pengalaman yang best la...sblm ni aku bergaduh dgn boss aku..dekat sebulan tak cakap dlm opis tu tau..pastu bila aku dpt surat posting Ke KL elok la skit mood dia tu. Tambah pulak mmbr aku yg lain tak ada kat opis time tu so aku la kena arrange semua. At least ada gak kenangan manis sblm aku tinggalkan Perlis..uhuk..walaupun boss aku ada sepanjang masa tak ada la nak cemuih sangat yg kami selalu rasa kalau dia ada, mungkin sbb aku nak blah dah dr Perlis pasni pastu tak ada la masalah waktu shoot tu so aku pun rasa tenang, cuma mcm biasa la boss aku tu kalut skit. Biasa la tu..huhu

tapi biarlah...jd kenangan manis tu....hehe

so kita layan gambar nyer.....enjoy.....!



2 comments:

@nnap3jelov3b@by said...

apsal ana x npak kak lin pon huhuhu

MsCinderella said...

fuhhh...hangpa pun ada blog gak ka..diam2 saja nooo...ahaks tak adak kerja la ni...

ader la kak lin tu..tu la time berita tgk kartun chan 611...mau terlepas tgk kak lin dah....