Eh betul ker ikut saya ni?

Aug 19, 2008

Best dan tak best...

Ngantuknya hari ini..semalam tidur tak cukup dah la lewat masih lagi sempat nak mengadap buku cter. Kalau dulu time sekolah tak ada nya pasal nak celikkan mata nak baca buku. Tidur nyenyak buku sekolah ke mana...

Aku baru balik kursus grooming ni..ok la jugak kursus ni. Tak ada la nak ajar mekap2 sangat. Ada la ajar skit pasal tatacara pakaian utk laki dan pompuan.Kita ni kena la tau jenis warm atau cool. So dr situ leh pilih pakaian yg mcm mana. Aku ni rasa jenis warm, so kena pilih warna baju,mekap,tudung dr warna yellow,orange,off white,green,vage,peach and so on. Warm ni based on warna matahari dan bumi. Dan aku banyak baju warna coklat2 ni, tak minat corak terang sesuai dgn aku yg agak gelap. Pastu tatacara pakaian ke pejabat dinasihatkan jgn pakai merlip merlap sgt kat opis,pakai yg biasa saja tp nampak elegen,sbb nnt dah pergi ke function apa2 dah tak berseri dah. Wajah dan solekan sama, siang malam asyik melaran saja so tak ada perubahan. Pastu kalau pakai pakaian ni khusus utk perempuan jangan lebih dr 8 item di atas badan. Tudung,brooch,baju,gelang,rantai,subang semua tu dikira satu item. So kalau terasa lebih kat badan tu buang la mana2 yg patut...gelang pakai satu saja ka..cincin tu pun jgn lebih dr dua dan brooch pun jgn terlebih sangat sampai semua penjuru tudung nak diklipkan...
Agak best kursus mcm ni..banyak benda boleh diajar dgn penceramah ni mmg bagus. Bukan setakat cara nak berpakaian, tatacara bergaul dgn org, di meja majan, communication skil dsb ada dlm pakej tu. So kalau kat pejabat ada buat kursus ini, rajin2 la menghadirkan diri. Bukan utk pompuan saja tau..utk laki pun boleh. Lelaki pun kena tau jugak tatacara berpakaian. Cara memilih neck-tai yg mcm elok utk wajah kita, baju mana yg sesuai utk kita yg berleher jinjang ke leher pendek. Dan kata penceramah tu lagi, lelaki habiskan duit dlm membeli neck-tai dan perempuan habiskan duit ada dlm memilih tudung / brooch. Itu keperluan yang boleh diguna secara recyle dan menjimatkan. So kalau berminat dan nak contact penceramah ni.,..leh bgtau nnt aku leh bg alamat dia.Satu malaysia malah hampir satu dunia dia leh pergi bagi ceramah pasal ni. Mmg aku salute la dia ni..

Ok...back to badminton....aku punya tak sabar nak tgk badminton mlm tu, tgk2 aduiiii frust giler. Kalau kalah tu kalah la jugak. Paham la kan...Ayat standard, adat permainan ada kalah dan menang. Ni kalau kalah mcm budka baru nak main badminton sapa tak bengang!Bermain mati-matian konon..hampeh haram tak ada! mcm tak layak saja LCW tu pegang ranking no dua. Ada ka patut pemain pro bagi lawan lead 8-0..tak cukup mkn kat LCW oiii...lawan dgn pemain korea kat semi final leh lak fight.kalau kalah kat semi pun dgn cara lawan mcm tu org leh terima.ni tidak, betul2 kena titik LCW tu dgn Lin Dan.frusttttttttttt betuiiiiiiiiiiii..betui2 bg harapan palsu kat rakyat mesia ni...mcm aku nak suggest saja kat athlit2 ni jgn mengatai nak bg komen yg ntah apa2 sebelum game. Ni la jadinya harapan palsu. Rakyat bukan bodoh utk menilai engkau main bagus ke tak..alasan apa lagi nak bagi LCW ni, tak pernah masuk olimpik?tak pernah bertanding kejohanan besar?tak pernah jumpa Lin Dan?tak pernah fight dgn Lin Dan? ha..apa lagi alasan dia nak bagi..eeeeeeeeee ntah la geram lagi aku ni bila ingat2 kan...nasib baik tak pernah jumpa LCW ni kalau tak....kalau tak.........Federer kalah pun tak kena titik mcm ni...semua ingat leh bawa ke rubber game..ni tak nak tgk LCW lead Lin Dan pun payahhh...aduiiiii apa la mental lemah..lemah sesangattt...gerammmmnyer akuuuuuuuuuuuuuuuu

dan aku pun tak paham kenapa ada org nak backing LCW ni..dia bukan harapan kita utk dpt gangsa ke aper,..tp utk dpt emas..dia bukan setaraf dgn athlit2 lain yg hantar kat Beijing ni cuma utk dpt pendedahan dan layak masuk ke suku akhir ker atau semi...ni utk dpt emas...kita bercakap ttg pemain no dua dunia dan semangat yg kental..dia ada pengalaman main di tiket final..plzzzz laaaa...sampai bila nak tgk kita asyik jd second...nak kalahpun biarlah kalah dgn semangat...ni main mcm budak akademi badminton...haurghhhhhhhhhhhhhhh

ntah la..tunggu la kita semua 4 thn lagi...tgk la sapa leh bawa emas dan letak nama malaysia dlm senarai emas olimpik...huhu

so...redakan kemarahan...aku nak tidur sat..layan DVD..aku kat opis ni...ratu ular tak ada..so apa lagi merayap la....
-peace-
-Malaysia boleh.............












boleh tgk org menang..............

2 comments:

Faizah said...

huwwaaa pi kursus grooming tak ajak org pun :p
len kali ajak sama tau

MsCinderella said...

ayu~kita grooming sama2 dah la...lagi senang dan best..hehe