Eh betul ker ikut saya ni?

Aug 7, 2008

Hujan yang turun bagaikan mutiara....

Hari ni Perlis dilanda hujan sehari suntuk...
aku dapat pasan dalam kul 7 pg hujan turun dgn lebatnya..
bestt sangat kalau leh sambung tido...

dan di pejabat..mcm biasa, boss aku buat peel
dia kelam kabut nak kena siapkan presentation kat menteri habis kami semua kena maki
tambah lagi la aku, nak siapkan report kewangan mcm2 haramjadah dia buat.
memandai saja dia p ubah format.aku p siap tunjuk lagi format yg HQ bagi, dia lak kata HQ yg silap. kalau mmg reti tak pa la jugak, ni mmg bodoh tahap piang betui!
malas nak bertekak aku diam dan ikutkan saja,nnt pandai2 la dia p cakap dgn org HQ. Aku janji kerja dah buat. Buat bagus pun tak guna, last2 SKT aku gak dia buat naya..

pastu nak petang lak, HQ admin call kata aku ada dlm list naik pangkat...
wahhhhh.terkejut den...SKT teruk pun leh ditimbang lagi ker?
kalau betui aku dipanggil untuk temuduga nnt, mmg aku nak luah perasaan betui. aku nak cter betui2 masalah jiwa dan raga aku kat sini..sampai leh terfikir nak harakiri pun ader...huhu...dan aku tak akan terima kenaikan pangkat aku jika aku masih dibawah yg boss yang sama, nak bawa aku p sabah sarawak pun sanggup..nak p hulu dunia mana pun aku mau, janji jauh dr boss aku skrg ni...biarlah aku masih di takuk lama janji aku tak tertekan lagi, staff yg dia nak pun ada masalah dgn dia, inikan lak aku..dan aku mmg tak harap sangat panggil utk interview ni, ni dah 2 kali panggil..tak tau lak nasib kali ini..ada ke tak ada sama saja kan....huhu

apapun tunggu la nnt...sama ada berita baik ke buruk..

namun aku tetap sayang dgn tourism ni..kerja ni bawa aku merantau ke seluurh malaysia..p sowang2 round satu sabah sarawak sana...mmg best..kalau ada rezeki leh jejak kaki p luar lak...janji duk divisyen IP...jwtn pegawai atas leh merasa dah...hehe

3 comments:

absy said...

wah...semoga mkck kucen naik pangkat...amin (^_^)

Faizah said...

wah3x... syioknyer dia... dlm list nak naik pangkat. bila mau open table ni keh3

MsCinderella said...

BG & ayu~kalau dpt la...bukan leh kira sgt tourism ni...skrg pun dah fenin sbb byk sgt staff baru yg masuk....

nak open table pun..tunggu bonus thn depan..hehe