Eh betul ker ikut saya ni?

Aug 19, 2008

Jom Makan: Chicken Chop

aku suka makan chicken chop. Kalau p western food restaurant mesti order ni. Sbb apa...? sbb murah la antara menu2 western tu...hehe
Waktu aku kat KL dulu, aku selalu p makan dgn mmbr2 kat Pandan Indah. Ni gerai bekas anggota kumpulan Kool dulu. Gerai dia betul2 sebelah jalan masuk ke LRT Cempaka. Dekat gerai tu ada pulak kedai basuh kereta. So sambil makan kalau nak cuci kereta leh la. Banyak pilihan makanan kat situ..dr satey, makanan bergoreng, nasi semua ada..So sapa yg ada kat area situ sila sinngah. Chicken chop dia mmh sedap. Mmbr aku yg dok Shah Alam sanggup turun Pandan Indah sbb nak makan chicken chop. Dulu selalu makan tp tak ada lak nak ambik gambo sbb waktu tu budak2 inesen gitu..kamera phone pun tak kenal lagi..miahaha
Tapi aku diperkenalkan lagi chicken chop yg best. Ni kalau tak silap aku kat area Gombak. Aku tak ingat exactly tempat dia. Ya Allah..pues hati aku makan...Kenyang sampai ke pagi esok nyer...Dia punya sos pun marveles...Baru mkn sekali..terus termimpi2..pastu p KL second time singgah la gerai dia. Aduhhh tak ada lak chicken chop tu..kempunan aku dtg jauh2 ni...huhu. Gerai dia speciality char-keawtiew. Kalau order yg special ada la tambahan ayam goreng. Mmmg marveles...Harga pun ok..sesuai dgn kuantiti makanan dia.. walhal aku makan kat Kangar, kat Kopitiam Repoh depan Istana Repoh tak la mcm yg kat KL ni.Dah la harga agak mahal..menu pun kureng skit tp suasana dia mmg best la...leh makan sambil tgk bola...


Ni Chicken Chop kat Repoh Kopitiam..harga bawah RM 10.00..lebih kurang sama dgn y g aku makan kat KL ni

Ini yg aku makan kat area Gombak ni..tak tahu la bila aku leh sampai lagi...huhu

Bon-apetie!...

6 comments:

13may said...

raya ni buat la chicken chop...

cek nak pi beraya nih :D

MsCinderella said...

May~tak payah mai raya ni..mai tang krismas lagi afdal makan chicken chop..hehe

Faizah said...

still chicken chop cin tak leh lawan nasik dagang t'ganu ayu wakakaka... cin, pos chicken chop kat gurun, bleh? ngehehehe :D

MsCinderella said...

ayu~kami pos chicken chop, ayu pos nasi dagang nooo...hehe

ninoZ said...

tunggu la aku balik bukak kopitiam kat tunjung, mscin...
sure hang tayah pi kopitian repoh tu lagi....
hehehehehehe...

MsCinderella said...

ninoz~hang mmg org perlis ka? cepat la buka leh geng2 Cari lepak kopitiam tmpt hangpa..hehe